Beszámoló a VIII. Magyar Öntözéstechnikai Konferenciáról és Kiállításról

Helyszín: Szigetszentmiklós, Gastland M0 Hotel, Étterem & Konferenciaközpont

A Magyar Öntözési Egyesület nyolcadik alkalommal rendezte meg évnyitó konferenciáját. A rendezvényt kísérő kiállításon 13 cég mutatta be a 2020. év újdonságait. 

Kiállítók voltak: Aquarex ’96 Kft., Enerwé Kft., Greenline Hungary Kft., Grundfos South East Europe Kft., Hidroszer Kft., Metra Kft.., Monardella Kft., Poliext Csövek Kft., Summa-Trade Kft., Sys-Control Kft., Technoconsult Kft., Tó és Öntözés Kft., Vörsas Kft.

A konferenciát és a kiállítást Bíróné Dr. Oncsik Mária, MÖE elnökasszony nyitotta meg. Bevezetőjében kiemelte, hogy életbe lépett az öntözésfejlesztéshez kapcsolódó öntözési törvény. (CXIII. sz. törvény), melynek végrehajtási rendeleteit most alkotják. A kormány döntött arról is, hogy 2020. és 2030. között összesen 170 mrd Ft-ot biztosít a öntözési vízkínálat és vízkereslet fejlesztésére. A 17 mrd-os éves keret elsősorban a vízkínálat fejlesztését támogatja, annak érdekében, hogy a csatornák víz szállításra alkalmas állapotba kerüljenek – ott, ahol valós öntözési igények vannak.

A konferencián készült fotók:

A nagyobb méret megtekintéséhez kattintson a fotókra!