RÓLUNK

Magyar Öntözési Egyesület

ÜDVÖZÖLJÜK A MAGYAR ÖNTÖZÉSI EGYESÜLET HONLAPJÁN!

A Magyar Öntözési Egyesület (MÖE) 2001-ben alakult Szarvason a Tessedik Sámuel Főiskolán, az öntözés és vízgazdálkodás oktató–kutató bázisán, 2004-től székhelye a Corvinus Egyetem, a mai Szent István Egyetem, majd 2022-től újra szarvasi  székhelyen működik.

Tagjaink szinte az egész ország területét lefedik, az öntözést kutató, oktató szakterület mellett az öntözéstervezéssel, parköntözéssel, hidrokultúrás, szántóföldi és kertészeti növények öntözésével foglalkozó, valamint öntözéstechnikai eszközöket, berendezéseket forgalmazó szakemberek, vállalkozások is képviseltetik magukat az Egyesületben. A közhasznú egyesület tevékenységének célja az öntözésfejlesztésben jártas szakemberek, oktatók és kutatók szakmai összefogása, segítése, továbbképzése. A Magyar Öntözési Egyesület kapcsolatot épít ki bel- és külföldi szakmai szervezetekkel, tanácskozásokat tart neves szakemberekkel. Legnagyobb rendezvényünk a téli időszakban évente megszervezett Magyar Öntözéstechnikai Konferencia és Kiállítás.

Megújult honlapunk tagjaink, valamint minden, a magyar mezőgazdaság világában érintett számára kínál folyamatosan frissülő információt.