facebook   |     youtube

+36 70 / 583 0403               Bejelentkezés  

+36 70 / 583 0403
 Bejelentkezés  

Szakterületek

mezogazd_fetauredBox
Mezőgazdasági öntözés

A szárazgazdálkodásra alapozó mezőgazdasági üzem gazdasági eredménye évről-évre változik, mivel az ország időjárása, földrajzi elhelyezkedése miatt, nagyon változó. Csak szélsőséges évben hull megfelelő mennyiségű csapadék a tenyészidőszakban, így a víz pótlására a növénytermesztés különböző fázisaiban szükség van. A vízpótlást szakszerűen kell beilleszteni a termesztéstechnológiába (talajművelés módja; fajta, hibrid kiválasztása; megfelelő növényszám; ehhez illeszkedő tápanyagellátás; öntözőgép stb.) úgy, hogy nedvességtartalom folyamatosan optimális legyen a talajban. Szakítani kell a vízpótlást termésmentő beavatkozásnak tekintő felfogással, az öntözést és tápoldatozást be kell építeni a technológiába úgy, hogy az a maximális nyereséget hozza.

 

 

 


parkontozes_fetauredBox
Parköntözés

Környezetünk állapota az utóbbi időben felértékelődött. A nemesített, mesterségesen telepített növények kiegyenlítettebb vízellátást igényelnek, mint természetes rokonaik. A telepítési környezet sok esetben nem optimális, a mesterségesen kialakított talajfelszín alatti termőréteg nem mindig optimális a fű, a dísznövények részére.

A talaj megfelelő nedvességállapotának fenntartása hazánk éghajlati adottsága következtében csak folyamatos öntözéssel lehetséges.